A győzelem kapujából kellett visszafordulni

írása meccsek témában -

A hétvégi NB II-es Astros – Beavers meccs összefoglalója a hódmezővásárhelyiek honlapján jelent meg. A mérkőzés beharangozóját – szintén Pires tollából – itt olvashattad: Astros – Beavers előzetes

Hat játékrészig minden úgy ment, ahogy az a nagy könyvben meg van írva, majd az egész csapat, de főleg Gazsó Bence teljesen elkészült az erejével, és az addig felépített biztos előny kártyavárként omlott össze. Drámai vereséget szenvedett a Hódmezővásárhely Beavers a Hungarian Astrostól!

A meccs után lelkileg teljesen összeomlott a Beavers, a mindig szívesen cseverésző Daru Árpád is csak ült, és meredten nézett maga elé. Ott volt az arcán, nem érti, hogy történhetett meg mindez. Gazsó a hetedik inning alatt, miután nem tudott elkapni egy egyszerűnek tűnő ütést, úgy földhöz vágta a labdát, hogy a lassan búcsúzó óbudai pálya múzeumába nyugodtan ki lehet vágni az abból keletkező krátert. A lefújást követően szótlanul pakoló játékosok szeméből néha felcsillant egy reménykeltő pillantás: most még rossz, de majd Debrecenben…

Jogos volt az elkeseredés? Ezt csak azok érezhetik át igazán, akik ott voltak a tűz közelében, de ez az Astros a Nagykanizsával az egyetlen olyan csapat idei ellenfeleink között, amelyik még sohasem játszott NB II-nél alacsonyabb osztályban. Patinás klub, no! És alig egy év alatt kétszer is csak 5 pont lett a különbség a két csapat között!

Itt most nem példaképek voltak, hanem ellenfelek, és az első pár támadás után úgy tűnt, nem lesznek játékban. Olyan iramban kezdett a vásárhelyi elitkülönítmény, hogy lassított felvételnek tűnt a másik fél játéka. Horváth Gergely nem tudott fölénybe kerülni, a védelem körülményesnek tűnt, minden kis ütéssel fel lehetett kerülni egyesre, képtelenek voltak megfogni a fémütőről pattant lasztikat. 6:2 ide!

A harmadik inningtől összekapták magukat, innentől beállt a meccs, az újabb rohamra az ötödikig kellett várni. Horváth ismét elkezdett sétáltatni,  rögtön a két leggyorsabb emberkét – Daru, Gazsó. Menetrendszerűen érkezett is a dobócsere, a támadásban tarthatatlan Szendi János amíg kényelembe helyezte magát a magaslaton, már kapott is egy sorozást, előbb Varga Viktor, majd az addigra már csak fél szemmel játszó Kondrát Viktor (a negyedikben szemen találta egy rolling) ütött be egy-egy futót.

A hatodik inningben a frissiben beállt Mateicska József mutatta meg kinek is a legszebb a lendítése. Dupla! Szappanos Sándor 8:5-nél már a célegyenesbe juttathatta volna a csapatot, de az a fránya labda 1,5 méterrel lepottyant a hazafutást jelző kerítés előtt. A nézőtéren fogták a fejüket a vásárhelyi érzelmű szurkolók, de a mi Sanyink egy ökölrázással jelezte, nyugi, ez is jó! 11:5 a hatodik Astros támadás előtt.

Itt már élő halottnak tűnt Gazsó, a fordulópont a negyedik játékban jött el nála, amikor az addigra két könnyű outba beleszaladt Brecska Péter egy “most rámegyek egy sétára” mondattal jött ütni. A lelátó “asztroszos” fele bőszen helyeselte ezt a döntést, de egy két pontot érő ütéssel sajnos meggondolta magát. Kínkeservesen jött le kapott pont nélkül az ötödik védekezés, a hatodikban pedig elérkezett a filmszakadás…. séta, séta, ütés, hit by pitch. Mindenki reménykedett ugyan, hogy támadásban talán még jön majd egy újabb jó rész, de nem jött. Fáradtság, fáradtság, fáradtság. Nem lendült a kar, nem mozgott már a láb, nem mentek el a bázisokig a dobások, az ekkor már harmadik dobóját játszató Astros uralta a végjátékot.  11:8 után pillanatokon alatt 11:12 lett, de már oda. Két inningel a vége előtt már lehetett érezni, hogy ezt elvesztettük!

És elvesztettük. Hosszú a szezon, a szombati játék alapján ahogy azt sejteni lehetett bármi megtörténhet a továbbiakban. Mi már nagyon várjuk a következő meccset, ide a rozsdás bökőt, hogy ezek a srácok vért fognak izzadni Debrecenben! Tudjátok, a tekintetek nem csalnak…

130416-HAS-HBE

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.