Astros – Beavers előzetes

írása meccsek témában -

Az óbudai pályán szombat délután kettőkor kezdődő meccs beharangozója a Beavers honlapján jelent meg.

Szombaton teljesen új közegben debütál a Hódmezővásárhely Beavers, mostantól eggyel magasabb szinten fognak repkedni a labdák, Astros-Beavers nyitómérkőzéssel kezdődik az NB II-es bajnokság!

Emlékeztetőül, hogy hol is hagytuk abba, tavaly a Beavers 1:0-ás előnyről esett ki az NB III-as rájátszás első körében a CrossRoad Angels ellen, az év elején japánokkal erősítő Hungarian Astros pedig 4. lett a másodosztályban. Mindkét együttes szívesen emlékszik vissza 2012-re, a házigazdák a magyar baseballtörténelem egyik, ha nem a legnagyobb szenzációját szállították, amikor a a Szentendre Sleepwalkerst legyőzve bejutottak a Magyar kupa döntőjébe, a vásárhelyieknek pedig a Jászeberénnyel szemben, hazai pályán aratott győzelmét lesz nehéz kitörölni az emlékekből.

Bármennyire is külön utakon jártak eddig a felek, nem ez lesz az első találkozójuk, tavaly az NB II – NB III keresztbejátszás alkalmával Hódmezővásárhelyen 10:5-re nyert az Astros. Nem volt különösebb tétje a dolognak, mégis izgalmas kis meccs jött össze.

Nem láthattuk a Beavers pályán a legveszélyesebb ütőjátékosukat, Brecska Pétert, van viszont egy olyan sanda gyanúnk, hogy a nyitónapot semmi pénzért nem hagyná ki. Amellett, hogy nagyokat suhint, még inningfaló dobó is, akár ő is kezdhet egyes pozícióban. Sokkal valószínűbb azonban, hogy a civilben szinkronszínész Horváth Gergely balkezes dobásaival kell megbirkózni az első játékrészekben. Nem szabad olyan könnyen elmenni a japán vonal mellett, három külföldi játékosuk közül Mitoma Tomohiro számít állandó kezdőnek, tipikus távol-keleti stílusban játszik, gyors, kellemetlen ellenfél, nagyon kicsi strike zónát képes csinálni, ember legyen a talpán, aki könnyen ki tudja ejteni őt.

130412-hashbe1

A mi oldalunkon a szezon első pár bajnokiján nem várható eget rengető változás, de érdemes figyelni a Monostori Ádám – Csanki Tamás párosra, akik Varga Viktor mester szerint úgy törnek előre, mint most a belvíz.  Az aktuális MVP Gazsó Bence nem kérdés, hogy az első számú dobó, mögötte a Szkurák – Daru – Kondrát – Varga négyes betonbiztos védelemnek számított az utóbbi időszakban. Czeglédi József Gazsó állandó catcherje, külső pályán a csapaton belül év védőjátékosának választott Szappanos Sándor a karmester, a két szélső outfielden pedig  a Jung – Monostori duó muzsikálhat. Itt még bejöhet a képbe Mateicska József, aki támadásban lendíthet sokat a szekéren.

Óvatosan kell latolgatni az esélyeket, az időjárás miatt nem sok szabadtéri edzést tudtak abszolválni a felek, a Beaversnek több felkészülési mérkőzése is elmaradt az elmúlt pár hétben, az idény eleji forma most új értelmet nyerhet. Nem ezen a mérkőzésen dőlnek el az alapszakasz nagy kérdései, a legjobb 8 közé jutás szempontjából – ahova előzetes latolgatásunk szerint 4-5 győzelem kellene – sokkal fontosabbak lesznek a következő két hétben a Debrecen és a Mikepércs elleni dupla matinék.

A forduló további NB II-es mérkőzései:

  • Mikepércs – CrossRoad (szombat): új edző Mikepércsen: Joshua Herb. Idő kell neki, amíg összerak egy ütőképes csapatot, szoros meccsen a CrossRoad akár győzelemmel is távozhat keletről.
  • Nagykanizsa – Érd (vasárnap): az NB II aktuális uralkodója a harmadik Érd ellen, a kép azonban csalóka, sima kanizsai siker várható
  • A.E. 424 – Nemesvámos (vasárnap): tavaly úgy eltűnt a rájátszásra a Nemesvámos, mint az a bizonyos állat a ködben, de ha visszataláltak a kulcsjátékosok, akkor ez egy országos kettes.
  • Jászberény – Debrecen (vasárnap): Bagyinszki Tibor – Balaskó Ákos dobópárbaj, szigorúan csak ínyenceknek! Jászberényben több a rutinos róka, feléjük billen a mérleg nyelve.

Pályán a fiatalok is!

Az Astros-Beavers mérkőzés előtt 11 órától szintén az óbudai pályán rendezik a Little League Senior bajnokság első mérkőzését, az ellenfél az óbudai Gladiátorok lesznek. Az első osztály ezüstérmesének, az Óbuda Warriorsnak több kerettagja is a legenda, Zalabai Zsolt kezei között ebben a korosztályban fejlődik, igazi NB I-es teljesítményre lesz szüksége a kis Hódoknak a tisztes helytálláshoz.

Little League Senior, 1. forduló:

  • Óbuda Gladiators- Hódmezővásárhely Beavers  április 13. 11:00
  • MAFC-Újbuda Rangers- Érd Pirates április 14.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.